Baardtransplantatie

Jouw baard is jouw trots. Een baard staat voor mannelijkheid en wijsheid. Wist je dat vrouwen een baard associëren met fysieke kracht, dominantie en aantrekkelijkheid? De mate van baardgroei wordt voornamelijk genetisch bepaald ...en laat dat nou net iets zijn waar je niets aan kunt veranderen.

Gelukkig kan ook jij jouw droombaard krijgen middels een baardtransplantatie (baard implantaten). Maak nu een vrijblijvende afspraak.

KLINIEK VOLLE BAARD

Baardtransplantatie na

HANDIGE WEETJES OVER DE BEHANDELING

 • Behandeling in 1 dag
 • Littekenvrije behandeling
 • Hersteltijd circa 2 weken
 • Permanent resultaat
 • Levenslange groeigarantie

BAARDIMPLANTATIE INFORMATIE

Wanneer een baardtransplantatie?

 • Situatie A: geen tot weinig baardgroei.
 • Situatie B: geen volgroeide baard.
 • Situatie C: kale plekken.

Geen baardgroei  Pluizige baard  Baard kale plekken

Kosten van een baardtransplantatie

De prijs van een baardtransplantatie in onze kliniek in Nederland begint al vanaf € 2.950. In onze kliniek in Turkije kunnen we dit voordeliger aanbieden, namelijk vanaf € 2.350.

Nederland

Aantal grafts (implantaten) Prijs
< 600 grafts € 2.950
600-1200 grafts € 3.750
1200-2000 grafts € 4.250
2000-2600 grafts € 4.950
2600 - 3000 grafts € 5.450

Turkije

Aantal grafts (implantaten) Prijs
< 600 grafts € 2.350
600-1200 grafts € 2.650
1200-2000 grafts € 2.850
2000-2600 grafts € 3.250
2600 - 3000 grafts € 3.750

De kosten van een baardtransplantatie zijn afhankelijk van jouw huidige situatie en beoogd doel. Heb je helemaal geen baard en wil je een volle baard? Dat is natuurlijk duurder dan wanneer je al wat baardgroei hebt. De kosten zijn afhankelijk van het aantal grafts (baardimplantaten) en of je de baardtransplantatie in Nederland of in Turkije ondergaat. Lees in ons onderstaand artikel alles met betrekking tot de kosten van een baardtransplantatie.

> Artikel: kosten van een baardtransplantatie.

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Bij kliniek VOLLE BAARD maken we gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van baardtransplantaties: FUE. FUE staat voor 'Follicular Unit Extraction'. Onze gespecialiseerde haarchirurgen extraheren één voor één haren uit het 'donorgebied' en implanteren deze haren vervolgens in de baardstreek. Bij een baardtransplantatie maken we gebruik van haren op het achterhoofd als donorharen. Deze haren lijken namelijk qua vorm en structuur het meest op de baardharen.

Baardtransplantatie

Hoe lang duurt een baardtransplantatie?

Een FUE-baardtransplantatie duurt tussen de 3 en 9 uur, afhankelijk van het aantal grafts. Grafts (baardimplantaten) staan voor het aantal haren die uit het donorgebied worden verplaatst naar de baard. Onze specialisten nemen de tijd om elk haartje op een natuurlijke manier te implanteren in de baardstreek. De haartjes worden zorgvuldig in de juiste hoek geplaatst om de hoogste dichtheid te bereiken én om ervoor te zorgen dat alle haartjes in dezelfde richting groeien.

Baardtransplantatie resultaten-tijdlijn

Het resultaat van een baardtransplantatie is permanent en direct zichtbaar. Het eindresultaat is zichtbaar vanaf 9-12 maanden. Ben je benieuwd welke resultaten jij kan verwachten van maand tot maand? Bekijk de afbeelding en schema hieronder.

Baardtransplantatie resultaten x

✪ Dag 1: De eerste dag na de baardtransplantatie heb je last van alle bijwerkingen, zoals jeuk, zwellingen en enige pijn. Je komt op deze dag terug naar de kliniek voor een eerste controle.

Dag 2 tot 14: Dit is de herstelfase. De bijwerkingen beginnen met de dag af te nemen en vanaf ongeveer 2 weken is er al bijna niets meer te zien van de baardtransplantatie.

✪ 2 weken: De grafts zitten permanent op hun plaats en komen niet meer los.

✪ 3 weken: Dit is de zogenaamde shockfase waarin de geïmplanteerde haren uitvallen.

✪ 1 maand: De geïmplanteerde haren komen in de rustfase. Contouren van de baard zijn duidelijk zichtbaar, maar baardlengte en dikte ontbreekt.

✪ 2 tot 5 maanden: Dit is de groeifase. De baard begint nu echt te groeien, dik te worden en vorm aan te nemen.

✪ 6 tot 9 maanden: De baard blijft groeien en dikker worden. Kleine textuurveranderingen in het haar kunnen mogelijk af en toe plaatsvinden.

✪ 10 maanden: Rond deze tijd is het eindresultaat in zicht. Je mag terugkomen voor controle, maar dit is niet verplicht.

✪ 1 jaar: Gefeliciteerd! Het eindresultaat is zichtbaar en je kan een leven lang genieten van jouw nieuwe baard.

✪ 1 tot 2 jaar: Mogelijk krijgt de baard nóg meer volheid.

Voor- en nadelen van een baardtransplantatie

Voordelen baardtransplantatie
 • Voordeel 1: Bepaal je eigen look. Of je nou alleen een sik wilt of een volle baard, jij bepaalt je nieuwe look. Neem gerust afbeeldingen van baarden mee om jouw gewenste resultaat te bespreken.
 • Voordeel 2: Geen pijn. Door plaatselijk te verdoven is de behandeling pijnloos. Dit geldt zowel voor het extraheren van de donorharen als het implanteren van de nieuwe baardharen.
 • Voordeel 3: Minimale hersteltijd. Ons advies is om 2 weken vrij te nemen. Na 2 weken is er zo goed als niet meer te zien dat jij een baardtransplantatie hebt ondergaan. Zowel niet aan de baard als aan het donorgebied.
 • Voordeel 4: Geen littekens. Wij maken gebruik van de FUE-techniek. Je houdt met deze techniek geen lelijke littekens over aan de behandeling.
 • Voordeel 5: Permanent resultaat. De baardtransplantatie is een eenmalige ingreep. Jouw nieuwe baard is er vervolgens niet voor even, maar voor het leven!
Nadelen baardtransplantatie
 • Nadeel 1: Tijdelijk uit de roulatie. Ons advies is om de eerste week volledige rust te nemen. Plak er ook direct een tweede week achteraan en niemand ziet dat jij een baardtransplantatie hebt ondergaan. Goed je rust nemen is ook bevorderlijk voor het herstel en eindresultaat.
 • Nadeel 2: Achterhoofd wordt kort getrimd. Dit is noodzakelijk om de donorharen te verplaatsen van je achterhoofd naar je baard. Sommige cliënten kiezen ervoor om helemaal kaal te gaan, maar dit hoeft niet. Je achterhoofd is na de behandeling roodachtig en opgezwollen, maar binnen een week tot twee weken is hier niets meer van te zien.
 • Nadeel 3: De nieuwe baardharen vallen tijdelijk uit na circa 3 weken. Dit doet je lichaam om de baard klaar te maken voor een groeispeurt. De stoppels en baardcounteren blijven wel zichtbaar. Geen zorgen, want de haren groeien terug en na deze fase start de groeifase.
 • Nadeel 4: Een baard vergt veel verzorging. Met alleen een baard ben je er nog niet. Een verzorgde baard kost de nodige tijd en moeite. Houd hier rekening mee.
 • Nadeel 5: Kosten. Niet iedereen kan zich een baardtransplantatie veroorloven. Daarentegen is een baardtransplantatie permanent en dus een duurzame oplossing.

Lees meer voor- en nadelen en informatie op Healthline.

Baardtransplantatie in Nederland of Turkije?

Jouw baardtransplantatie uitvoeren in Nederland of in Turkije? Bij ons kan het allebei! Onze kliniek in Nederland in gevestigd in Hoofddorp, nabij Amsterdam. Baardtransplantaties in Turkije voeren wij uit in Instanbul, de hoofdstad van Turkije. Benieuwd naar de voordelen van een baardtransplantatie in Turkije? Lees dan ons onderstaand artikel.

> Artikel: baardtransplantatie in Turkije.

Bijwerkingen van een baardtransplantatie

 • Jeuk en irritatie
 • Zwelling in het gezicht en op de hoofdhuid
 • Roodheid in het gezicht en op de hoofdhuid
 • Pijn in het gezicht en de hoofdhuid
 • Gevoelloosheid in het gezicht en op de hoofdhuid
 • Korstjes

Deze bijwerkingen zijn normaal en verbeteren met de dag. De meeste cliënten ervaren binnen een week tot twee weken geen bijwerkingen meer. Tot slot is het zeer belangrijk om niet aan de korstjes te zitten om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voor de baardtransplantatie

 • 10 dagen voor de behandeling: neem geen aspirine (veel medicijnen bevatten aspirine, dus lees goed de bijsluiter), vitamine E, ginkgo biloba of andere multivitamine (deze bevatten vitamine E). Vitamine E kan leiden tot een verhoogde bloeding en hematoom. Paracetamol mag wel gebruikt worden.
 • 7 dagen voor de behandeling: stop 1 week voor en 1 week na de behandeling met roken. Aanbevolen: neem voor de behandeling elke dag een vitamine C  supplement (1000-2000 mg) gedurende een week. Dit helpt om wonden sneller te laten genezen.
 • 5 dagen voor de behandeling (aanbevolen): neem elke dag voor de behandeling een vitamine K supplement (50-80 mg) gedurende 5 dagen voor de behandeling tot 2 dagen na de behandeling om het bloeden tijdens en na de behandeling te beperken. Drinkt ook 5 dagen voor de behandeling geen alcohol.
 • 3 dagen voor de behandeling: neem geen ontstekingsremmende medicijnen en ga niet zonnen.

De dag van de baardtransplantatie

 • Eet een licht ontbijt. Vermijd producten met cafeïne, zoals koffie. Cafeïne kan zorgen dat het bloeden en de gevoeligheid op medicijnen wordt verhoogd. Eet het liefst ook geen vettig voedsel, zoals spek of worst.
 • Kleding. Vermijd kleding dat over het hoofd getrokken moet worden. Dit kan ertoe leiden dat de baardimplantaten losraken. Draag het liefst een vest met rits en draag geen onderkleding. Draag ook geen sieraden.
 • Ontspan. Stress kan leiden dat het herstelproces vertraagd wordt. In de operatiekamer kan jouw gewenste muziek afgespeeld worden, maar je mag natuurlijk ook je eigen muziek (en oortjes) meenemen.

Na de baardtransplantatie

Ook na de behandeling ben je in goede handen bij ons. Je krijgt de nazorg die jij verdient. Op deze manier kunnen wij het beste resultaat garanderen. Direct na de behandeling zorgen wij voor een heerlijke maaltijd. De volgende dag kom je al bij ons terug voor een eerste controle. Tijdens deze controle halen we het verband weg bij het donorgebied. We controleren zorgvuldig de genezing van je baard en donorgebied. Je krijgt van ons een speciale shampoo en lotion mee die je dagelijks gebruikt voor je baard en donorgebied vanaf 2 dagen na de behandeling. Deze shampoo en lotion gebruik je vervolgens 10 dagen lang totdat alle korstjes zijn uitgevallen.

Ook krijg je een aantal medicijnen voorgeschreven, zoals anti-biotica, een zalf tegen jeuk en pijnstillers, die je een aantal dagen voor de behandeling bij jouw apotheker kunt ophalen. We maken een nieuwe afspraak met je om de voortgang te beoordelen. Tussentijds kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en in noodgevallen direct de dokter bellen.

VOOR EN NA FOTO'S

FAQ

✔️ Ben ik geschikt voor een baardtransplantatie?

Ben je tussen de 24 en 60 jaar en helemaal gezond? Dan ben je in de meeste gevallen geschikt voor een baardtransplantatie.

✔️ Laat een baardtransplantatie littekens achter?

Wij maken gebruik van de FUE-techniek (Follicular Unit Extraction). Deze techniek is littekenvrij.

✔️ Wat is de hersteltijd bij een baardtransplantatie?

De hersteltijd is gemiddeld 2 weken. Hierna is er niet meer zien dat je een baardtransplantatie hebt ondergaan en het resultaat is permanent.

✔️ Wat zijn de kosten van een baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie kan al vanaf € 2.350. De kosten zijn afhankelijk van het aantal grafts (baardimplantaten).

WAT JE NOG MEER MOET WETEN

GRATIS CONSULT AANVRAGEN

Een consult is altijd gratis in onze kliniek. Tijdens het consult sta jij centraal waarin we jouw wensen bespreken. We nemen met je door hoe een baardtransplantatie in zijn werking gaat, controleren of je geschikt bent voor de behandeling en geven direct een prijsopgave.

Vraag nu een consult aan!

Baardtransplantatie Nederland

De beste specialisten

Bij kliniek VOLLE BAARD kies je voor de beste specialisten voor een baardtransplantatie. 15+ jaar ervaring en ISHRS-gecertificeerd.

FUE-techniek

Wij maken gebruik van de nieuwste technologie: FUE. Hiermee garanderen we de meest natuurlijke resultaten. Pijnloos en littekenvrij.

Nazorg

Na de behandeling ben je nog niet van ons af. Wij bieden gratis uitgebreide nazorg, zodat jij 100% tevreden bent over het eindresultaat.
AFSPRAAK MAKEN
 • De beste specialisten voor jouw behandeling. 15+ jaar ervaring & ISHRS-gecertificeerd.
 • Wij maken gebruik van de nieuwste technologie (FUE). Pijnloos en littekenvrij.
 • Na de behandeling ben je nog niet van ons af. Wij bieden gratis uitgebreide nazorg.