Baard laten groeien op kale plekken? De beste tips.

Baard laten groeien op kale plekken

Baard laten groeien op kale plekken? De beste tips.

Ben je op zoek naar hoe je jouw baard kan laten groeien als je last hebt van kale plekken? In dit blogartikel gaan we het niet hebben over algemene tips die je kunnen helpen bij het groeien van een volle baard. Lees daarvoor ons blogartikel ‘Hoe krijg ik een volle baard’. Kale plekken in de baard worden helaas genetisch bepaald. In dit artikel bespreken we specifiek wat je kunt doen om de kale plekken in jouw baard te stimuleren en op te laten vullen. Lees onze 5 tips.


1.      Gebruik minoxidil

De meest voor de hand liggende optie om de baardgroei te stimuleren op kale plekken is om minoxidil te gebruiken. Dit is een middel wat speciaal wordt voorgeschreven aan mannen die hun natuurlijke haargroei willen stimuleren. Oorspronkelijk werd Minoxidil gebruikt bij de behandeling van hoge bloeddruk. Een van de bijwerkingen van het middel was echter een overmatige haargroei. Minoxidil is vandaag de dag te vinden onder het merk Rogaine. Hoe werkt Minoxidil vraag je je af? Simpel gezegd werkt het middel als een speciaal middel wat de bloedcirculatie in de haarfollikels stimuleert. Deze verbeterde bloedcirculatie zorgt ervoor dat het haar groeit, waardoor voedingsstoffen en hormonen de wortels van het haar kunnen bereiken.

Minoxidil is geen permanente oplossing. Zodra je hiermee stopt, dan zal dit weer leiden tot haarverlies.

Minoxidil helpt voor sommige mensen om een echt vollere baard te laten groeien. Het is voornamelijk geschikt als je kale plekken in de baard hebt. Er zijn echter ook mensen die na het gebruik van Minoxidil geen tot minimale resultaten hebben gezien. Minoxidil is een actief bestanddeel van schuim dat bekend staat als Rogaine. Dit schuim wordt vaak gebruikt door mannen om hun te helpen het haar weer te laten groeien als ze kaal worden. Minoxidil wordt echter gebruikt als een soort druppeltjes. Je kunt het middel vinden bij de apotheek en online. Bespreek het alleen wel even met je huisarts voor je het gebruikt.

2.      Microneedle/dermarolling

Mocht je geen middeltjes willen gebruiken, dan zou je ook kunnen kiezen voor dermarolling: ook wel een microneedle behandeling genoemd. Micro-needling is een techniek die wordt gebruikt om de groei van de baard te stimuleren. Het kan ook worden gebruikt om je rimpels te verminderen of om acne littekens weg te werken. Hoe gaat het precies in zij werk? De derma-roltherapie werkt door middel van het gebruik van een derma-rollerapparaat. Dit is normaal gesproken een klein apparaatje dat een cilindrische rol heeft waar kleine naaldjes op zitten.

Het apparaat werkt door kleine gaatjes in de huid te maken. Deze gaatjes zijn niet te zien met het blote oog. Dit zorgt ervoor dat het lichaam denkt dat het lichaam hormonen naar dit plekje stuurt om het wondje te herstellen. Dit stimuleert op zijn beurt weer de aanmaak van bepaalde stoffen die helpen bij de productie van collageen en elastine. Hierdoor kunnen de stoffen collageen, keratine en elastine gemakkelijk naar de beschadigde gebieden komen. Collageen en elastine zijn belangrijke componenten van gezichtshaar. Als de bloedsomloop wordt verbeterd, zal je in staat zijn om de kale plekken in je baardgroei op een natuurlijke manier te verbeteren.

3.      Gebruik pepermuntolie

We maken geen grap. Met pepermuntolie is het namelijk echt mogelijk om jouw baardgroei te ondersteunen. Pepermuntolie staat bekend om ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Een van die voordelen is dat het in staat is om je haargroei te stimuleren. Over het algemeen wordt pepermuntolie gebruikt om de huid te hydrateren en om roos te voorkomen. Het ruikt heerlijk, niet zo raar dat het zoveel wordt gebruikt voor de baardverzorging. Om te begrijpen hoe pepermuntolie werkt, is het belangrijk om even in te gaan op de haargroei zelf.

DHT is een androgeenhormoon dat bekend staat om mannelijke gezondheidsproblemen, zoals kaalheid en prostaatkanker. Studies hebben echter aangetoond dat DHT ook diverse voordelen kent, waaronder de stimulering van de haargroei. De meeste haargroei-oplossingen op de markt werken door DHT te blokkeren en te vertrouwen op andere ingrediënten die aanwezig zijn in de oplossing. Pepermuntolie blokkeert de DHT echter niet en verhoogt de bloedstroom naar de haarfollikels in het gezicht. Dit maakt het gemakkelijk voor voedingsstoffen om de follikels te bereiken. Dit leidt tot een gezonde baardgroei en mogelijk opvulling van de kale plekken in de baard. Bovendien stimuleert pepermuntolie IGF-1 al heel vroeg in het groeiproces. IGF-1 is een hormoon dat ervoor zorgt dat het haar dikker wordt. Pepermuntolie is dus zo gek nog niet!

4.      Gebruik een oogpotlood of hair fibers

Dit is eigenlijk een beetje valsspelen, echter kan het er wel voor zorgen dat jouw baard een stuk voller oogt. Door middel van een oogpotlood ben je in staat om kale plekken in je baard op te vullen. Dit is met name handig voor de mannen die last hebben van een baard met happen eruit. Hair fibers lijken sterk op een oogpotlood, echter gaat het hier vaak om een speciale spray. Door middel van deze spray kan je eenvoudig de kale plekken opvullen die nog niet goed genoeg gedekt zijn op het gezicht.

Zowel bij het gebruik van een oogpotlood als bij hair fibers is het noodzakelijk om voorzichtig te werk te gaan. Deze optie is eigenlijk alleen geschikt voor de mannen die al een relatief hoge baardgroei hebben. Wanneer je maar weinig baardgroei hebt zal deze optie niet aan te raden zijn. Dan zal snel te zien zijn dat je een oogpotlood of hair fibers gebruikt. Heb je een lichte baard, zorg dan de je een kleur selecteert die het meest overeenkomt met jouw baardkleur. Gebruik altijd zo min mogelijk oogpotlood of hair fibers om tot een natuurlijk resultaat te komen.

5.      Onderga een baardtransplantatie

Heb je er alles aan gedaan om een volle baard te laten groeien, maar wil het toch niet lukken?  Wees niet beschaamd. Zelfs als je alle bovenstaande tips hebt gevolgd, spelen genen nog steeds de belangrijkste rol bij het groeien van een baard. Door middel van een baardtransplantatie kan jij alsnog dé baard krijgen die je altijd al wilde.

Gratis consult

Share: