Jouw baard laten overlopen (faden)?

Baard overloop (faden)

Jouw baard laten overlopen (faden)?

Hoe krijg je een mooie overloop, ook wel fade genoemd, in je baard? Door middel van een overloop in je baard geef je jouw baard een extra dimensie. Het geeft net dat beetje extra. Een overloop in een kapsel is populairder dan ooit, maar de baard mag niet ontbreken. Idealiter laat je jouw fade overlopen van je hoofdhaar naar je baard. Maar hoe krijg je zo’n mooie overloop in je baard? Lees onze 5 tips!


1. Laat je baard uitgroeien

Om een mooie overloop te krijgen in je baard, moet je ten eerste je baard laten uitgroeien. Hoe meer baard, hoe meer haar er is om mee te werken. Daarom moet je je overloop in je kapsel ook nooit te snel laten bijwerken. Dat maakt het voor de kapper alleen maar moeilijk om jouw fade mooi bij te werken. Wacht altijd minstens 2 weken voor de perfecte fade in jouw haar. Ditzelfde principe geldt ook voor jouw baard. Geef je baard de kans om uit te groeien en zijn daadwerkelijke potentie te bereiken.

Voorbeelden

2. Kies een geschikte trimmer

Een overloop creëren in je baard kan je prima zelf, maar dan moet je wel een baardtrimmer hebben. Zorg dat je beschikt over een baardtrimmer met verschillende standen. Hoe meer standen, hoe beter. Let er ook vooral op dat de standen dicht bij elkaar liggen. Bijvoorbeeld van stand 10 cm naar 11 cm. Als de standen te ver uit elkaar liggen, dan wordt het erg moeilijk om een goede overloop te creëren. Wanneer jouw trimmer bijvoorbeeld van stand 10 cm naar 15 cm overspringt, dan zit daar een te grote ruimte tussen voor een overloop. Bij een overloop is het de bedoeling dat jouw baard zo natuurlijk mogelijk overloopt van een korte naar een langere stand. En dat zonder dat je hier strepen/lijnen tussen ziet van de verschillende standjes die zijn gebruikt.

3. Maak strakke contouren

Om de overloop in jouw baard nog mooier eruit te laten komen, doe je er goed aan om strakke contouren te creëren. Met contouren worden de uiteindes van je baard bedoeld, namelijk de baardlijn op je wang, lijn langs de kant van je oor en je neklijn. Maar vergeet ook zeker niet het detailwerk bij de snor en kin. Je creëert deze strakke contouren door het kopstuk van de trimmer af te halen en direct te scheren met het mesblad. Contouren is precisiewerk, dus neem je tijd en zorg dat je goed zicht hebt op je baard vanuit alle hoeken. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een hulpspiegeltje.

4. Ga naar de barbershop

Vind je het toch lastig om zelf je baard bij te werken en er ook nog eens overloop in te maken? Dan kan je natuurlijk altijd nog naar de barbershop gaan. Een barbier is opgeleid om niet alleen jouw kapsel, maar ook je baard onder handen te nemen. Daarnaast kunnen vrijwel alle barbiers een overloop creëren. Dat is iets wat niet alle kappers kunnen. Een goede overloop creëren in jouw kapsel of baard kost tijd. Vraag je barbier om rustig zijn tijd te nemen en geef aan dat je geen haast hebt. Wees ook niet bang om duidelijke instructies te geven. Hoe duidelijker jij bent over wat je wilt met je kapsel en baard, hoe meer tevreden je zult zijn over het eindresultaat. Laat eventueel ook foto’s zien op je telefoon van wat je mooi vindt en welk resultaat je nastreeft.

5. Onderga een baardtransplantatie

Heb je alles geprobeerd, maar heb je simpelweg te weinig baardgroei om een mooie overloop te creëren? Probeer dan eerst jouw baard uit te laten groeien. Kan je écht geen volle baard laten groeien of trim/scheer je simpelweg te snel? Indien je echt geen fatsoenlijke baard kan laten staan, overweeg dan een baardtransplantatie in onze kliniek. Een baardtransplantatie is permanent, laat geen littekens achter en na 2 weken is hier niets meer van te zien!

Gratis consult

 

Share: