Baardtransplantatie Roy Donders

Roy Donders na de baardtransplantatie

Baardtransplantatie Roy Donders

Nieuwsbericht 08-07-2021

Een baardtransplantatie is een steeds vaker voorkomende cosmetische behandeling onder mannen. Waar we voorheen veel BN-ers zagen die een haartransplantatie hebben ondergaan, is Roy Donders nu één van de eerste bekende Nederlanders die zijn baardtransplantatie openbaar heeft gemaakt. Laten we kijken naar zijn beweegredenen en voor en na foto’s.


Waarom een baardtransplantatie?

De meest gekozen reden voor een baardtransplantatie is het krijgen van een volle baard. Veel mannen hebben geen volle baardgroei en/of kale plekken in de baard. Wanneer de baard niet volgroeit, dan is een baardtransplantatie een uitkomst.

Omdat ik heel veel haartjes miste en veel gaten in mijn baard had, heb ik een baardtransplantatie ondergaan. Gisteren waren mijn wangen erg gezwollen, maar de zwelling neemt erg snel af. Alles is goed gegaan en ik kan niet wachten tot mijn baard volledig gaat groeien.

Roy Donders geeft op Instagram aan dat hij veel gaten had in zijn baard en daarom de behandeling heeft ondergaan.

Lees alles over de baardtranplantatie

Voor en na foto’s

Bij een baardtransplantatie wordt eerst samen met de arts de vorm van de nieuwe baard bepaald (foto 1). Zodra er is bepaald hoe de baard moet worden vormgegeven, kan de baardtransplantatie beginnen. Bij een baardtransplantatie wordt er één voor één haartjes vanuit de achterhoofd geëxtraheerd en vervolgens geïmplanteerd in de baardstreek. De haren op de achterhoofd groeien terug en de nieuwe baardharen zijn permanent.

Roy Donders baardtransplantatie Roy Donders baard zijkant veel gaten in mijn baard

Op foto 2 en 3 zie je Roy direct na zijn baardtransplantatie. Je ziet duidelijk allemaal ‘puntjes’ in de baard. Dit zijn de geïmplanteerde haren. Uiteraard ziet de baard er direct na de behandeling er nog niet presentabel uit. Het herstel van een baardtransplantatie duurt circa 14 dagen en het definitieve resultaat wordt behaald na 9-12 maanden.

Ben je benieuwd naar hoe Roy’s progressie eruit gaat zien na de baartransplantatie? We houden je op de hoogte via dit nieuwsbericht!

Foto’s aantal maanden na de baardtransplantatie

   

Reactie Roy op kritiek na baardtransplantatie

“Nu begint de oudere generatie zich ook te verplaatsen naar Instagram”, aldus Roy. “Maar als jullie je gaan verplaatsen naar Instagram, moeten jullie ook meegaan met de tijd. En niet alleen maar alles negatief zien en niets goed vinden. Lieve mensen, dit is nu eenmaal de nieuwe generatie en wij ondergaan nu eenmaal wat makkelijker een ingreepje om er mooi uit te zien. En als je dat niet bevalt, verwijder je je Instagram-account maar.” Die zit!

Hoe werkt een baardtransplantatie?

In de onderstaande video wordt in het kort uitgelegd hoe een baardtransplantatie in zijn werking gaat.

 

Gratis consult

Share: